Saturday, 12 September 2015

Nothing

Assalamualaikum w.b.t

klau rumah di tinggal kan selama ini, pasti ianya sudah berhabuk malah sudah bersawang..
namun kerana ianya hanyalah sekadar blog, ia tetap seperti dahulu..
sama seperti hari terakhir aq melawat nya..

seperti biasa, aq hanya menjelma bila masalah atau kekusutan datang..

sudah habis study, bukan tiket untuk aq mendapat kan pekerjaan..
dah berpuluh resume aq hantar, malah rezeki masih belum berpihak pada aq..
yg lepas biar lah lepas, peluang yg di lepas kan mana mungkin datang kembali..

sekadar meluah kan kekecewaan dan kerisauan..
susah benar untuk mendapatkan pekerjaan walau kau memegang segulung ijazah.. (belum dpt pun lagi ijazah tu..hihi)

sampai bila lagi aq harus mencari aq sendiri tak pasti..
umur semakin tua, kerja masih tiada..
terasa diri seperti tiada gunanya..
sahabat,kawan,teman..
hanya mampu mendengar luahan hati..
tiada yang bisa membantu..
kerana mereka juga baru sahaja menapak ke bidang pekerjaan..

apa yang boleh aq laku kan..
selain dari terus berusaha..
dan mengeluh sekali sekala..

sEkiAn.. wSaLam

Sunday, 27 April 2014

geram.assignment.test.kawan2

assalamualaikum w.b.t...
huhuhuhu lme sgt dh x mnulis kt cni....arini aku dtg smula stelah tiada spe lg rse nye yg layak tuk dgr rse kegeraman aku ni... x tau dh apa nk ckp, msing2 pnye tanggungjawab kan...so pikul laaa sndiri....korg bru ada 2 test N 1 assgment...tu pn dh mnyusahkan aku.... eeehhh aq ada 5test and 2 assignment kot...tp x ksah laaa sgt klau stakat korg nk tnye soalan tu kan, lau aku ada jwapan nye aku jwab laaa...

ini tidak assignment korg x siap lg....then korg sebok2 nk blik rumah parents masing2....one more time aku mmg x kisah korg nk balik...tapiiiii dh balik tuuuu tlg laaa jgn mnyusah kn aku... ini duk asyik col aku tnye camne nk wat assignment laaa....mntak tlg print kn laaa.... tnye colour file laaa (sir aku yg ni mmg kne ada specific tuk colour file), mntak tlg hantarkn laaaa....iiissshhhhh geram je rse nye....nak je jerkah3...nasib bek kwn....

korg ngat aku x balik rumah sbb nk tlg korg ke....korg senang2 duk rumah, aku lak yg  srabut2 kne tlg....aq pn ada kje aku...aku pn nk study gk....haaaaa ble dh rse geram ngat mula laaa aku nk buat muka N tgi kan suara ni....sory to say aku pun ada masalah aku sndiri even korg nmpak aku bhagia je......huhuhuhuhuhuhuh.....geeerrrraaammmmm....nasib bek pikir korg kawan aku je....lau x, xtau laaa apa jd......aarrrrggggghhhhhhh


note bg spe yg bce: keep it silent and keep it as our secret...tQ

Thursday, 7 November 2013

down

assalamualaikum w.b.t

skali lagi...mlm tadi air mata ku ggur...
trasa bgitu lemah untk mnerus kan sgala nya..
trasa sperti aq brjalan dlm kgelapan tanpa ada ssiapa di sisi...
trasa sperti apa yg trjadi selama ini hnye lah mimpi shja...

aq mnangis spuas hati tanpa ada insan lain yg mnemani...
sgala nya ku luah kan kmbali pada Pencipta ku yg maha mngetahui...
kperitan yg kurasai ibarat jantung ku d tarik dari rusuk ku...
tidak punya kkuatan lagi untuk meraih nya kmbali...

jiwa,tubuh,smangat hilang pergi bgitu shaja...
dri ini sndiri yg cbe untuk brtenang kmbali...
tangisan mmg mmpu mlega kan...
tapi harus ada had kawalan nya sndiri...

lama aku mlayan perasaan sndri...
stelah ltih aq trlena sndiri...
lena ku mlam td bersama linangan air mata...
dgn harapan bgun d esok hari, ktabahan dtg kmbali...

YA ALLAH pada Mu aku berserah...
Kau bantulah aku untuk mnempuhi sgala dugaan hidup ini...
Kau tnjuk kan lah jalan keluarnya...
ssungguhnya diri ini berasa lelah skali...

amin~
wasalam

Sunday, 27 October 2013

dugaan datang lagi

assalamualaikum w.b.t

seperti biasa, aq akn dtg ke sini saat masalah mula bsarang di benak pmikiran ku... kali ini masalah yang dtg bukan lah masalah baru bagi ku... tapi apabila ia dtg btimpa2, aq sndiri jadi lemah untuk mlalui nya... kini aq mrasa kan kesepian itu... rasa tiada tmpat untuk mngadu... hanya pada Allah ku pohon kan sdikit kkuatan... tiada teman untuk brkongsi...bila tiba saat bgini...rasa rndu pada teman mula mmbuak2... mngalir air mata saat mngenang kan sgala nya... sgala yg dulu mmpu di kongsikan brsama... mmpu di luah kan bersama...mampu ddengari olh mreka...nmun kini kami trpisah... jarak mnjadi pnghalang hbungan kmi... biar pn tknologi canggih yg ada kini...namum ttap ada kterbatasan nya...

aku rndu pada smua sahabat ku yg dulu nya slalu d sisi...kini,, bukan tiada teman baru yg ku tmui...nmun mreka ttap tidak dpt mngganti kn kalian smua...aq tau biar bribu kali pn aq mlafaz kan kata rindu ku pada mu,, ia blom dpat mlenyapkan rase itu dlm dri ku... wahai teman,, wahai sahabat,, apakah masih ada peluang untuk kita bersama kmbali...aku benar2 rindu pada kalian...

andai dugaan yg dtg ini adalah krana Allah mrindui kan rintihan, luahan dan tangis ku pada Nya..maka aq rela...tapi ya Allah kau serta kan lah dugaan ini dgan ktabahan...agar aku boleh mlalui nya hingga ke penghujung waktu ku...amin~

yang sntiasa brharap pada Nya..
yang mrindui tman sperjuangan nya dahulu...

syahida hassim

Wednesday, 31 July 2013

student dan khidupan nya

assalamualaikum w.b.t
hye2...lme x bertemu kan...hihihihi
bulan ramadhan pn sdah d pnghujung nya
syawal pula smakin dekat dgn kte..
sO, jgn lpas kn pluamg untuk rebut baki ramadhan yg tgal
ganda kn ibadah kte

emmm mngenai n3 sy kali ni
student dan khidupan nya

kdg2 ble pkir2 blik
srOnOk sgt khidupan sbgai student ni
apa yg ada kmi buat N trima
tp ble xde kmi diam je
hihihihihihi

sy rse hnye student je yg pham
tp bse laa kn
kdg2 ada jgak yg x srOnOk nya
tp lau nk tau
mse jd student ni laa kte sbenar nya bnyak hbis kn mse ngan kwn2 kte
so pilih lah kwan yg btOl
srOnOk tau ble kte ada rmai kwn
nak2 plak kwan yg bOleh berkOngsi sgala nya bersama

ok sy nk stOry psal crita hidup sy smlam
sbenar nya smlam kmi rancang nk bebuka d pusat islam
then pkul 7pm kmi pun trun laa tgu bus
nak g jln kaki mmg x mmpu ,, sbb jauh..hihihi
smpai laa kul 7.20 kot kmi tgu bus
tp bus x de jgak
sO, kmi pun tukar rncangan
kmi pulang smula ke kOlej dan brbuka dengan air 'gedegangg' je
hahahahahahaha
kmi brbuka kt bwah kOlej je
wlau pun hnya dgn se tin air
tp kmi still blh brgelak ktawa lg
lucu mmikir kn prancangan kmi yg x jd

kan ALLAH sbaik2 prancang
sO, mngapa kte nk sdih kn jika apa yg kte rancang x mnjadi
huhuhuhuhu

take a nOte & think back abOut it

Monday, 8 July 2013

~perasaan~

asslamualaikum w.b.t

hye smua..
shat ke..
emmm ramadhan bkal mnjenguk kte...
smua dh bersedia ke???

INSYAALLAH mari lah kte sme2 jd kn bulan mulia ini sbgai titik prmulaan untk kte brubah ke arah yg lbh baik...
amin~

emmm skrg sy msih lg dlm mgu final exam
ada lg 2 pper
dan ramadhan kli ni sy bakal mnyambut nya d bumi shah alam ni
wlau pn sedih sbb kwan2 dungun sy dh blik umah
dowg smua dh abs pper
sO, tgal laa sy sOrg2 kt cni
tp sy kne tabah
wlau pun dlm hati hnye tuhan sje yg tahu...
mnitis gk air mata ni mlm td
ble 1st time kne mkn sorg
emmm bkn nya sy xde kwn lain kt sni
tp sy still nk ngan dowg gk
xtau laa cmne nk sahur n bbuka nti..
msti lg sedih

xpe laa, dowg blik kjap je
nti dOwg akn dtg smula untk smbg klas intersesi
huhuhuhuhuhu
N kli ni kmi xde cuti sem
lau ada pn smgu je
sbb kmi trpaksa ambik intersesi
apa blh wt
ssungguh nya prancangan NYA ada lah yg ter baik untuk kte smua kn...

ok lah sy ucap kn slamat mnyambut bulan RAMADHAN 1434 h  ye...
ingt jd kn bulan ni sbgai titik prmulaan untk kte sme2 brubah... INSYAALLAH

k wsalam

Tuesday, 18 June 2013

~perubahan~

assalamualaikum w.b.t

hye smua..
emm anda pernah x rse bOsan dlm diri
msti prnah kn

anda pernah x trpikir nk brubah...???

sbenar nye........
ada sumting yg bermain kt kpala sy agk sekian lme nya..
huhuhuhuhuhuhuhu

sy teringin sgt nk brubah untuk mmakai hijab labuh
tp sy tkut sy x brjaya kekal kn persnaliti tu nti
sy tkut once sy dh pkai, then sy brubah smula
huhuhuhuhuhuhuhuhuu

sY harap kalian smua dOa kn agr sy brjaya brubah ke arh itu
amin~